domingo, 29 de septiembre de 2013

Avanç del treball + UAB


Hola de nou! 

Després de gairebé catorze dies sense posar al dia el blog, a partir d'avui aniré escribint cada diumenge per parlar dels avenços que he anat fent al llarg de la setmana.

Primerament, m'agradaria dir que, per primer cop, una persona ha respòs un dels mails enviats demanant ajuda per una de les parts del que serà el treball de camp. A l'espera un segon correu demanant una mica més d'informació, aquest estudiant d'enginyeria de la Universitat de València s'ha oferit sense problema a ajudar-me per dir quins seran els millors materials per construir la màquina del caos, de la que ja parlaré amb posterioritat.

El primer intent per posar-me en contacte amb un físic teòric per una possible entrevista va ser en va, i ara em trovo a l'espera de poder entrevistar-me amb un segon del que sí he obtès resposta, ja que és professor d'un institut de pròxima procedència.

Segon, em trobo gairebé finalitzant l'apartat d'ATRACTORS del treball, gràcies a un munt d'informació trobada en internet i amb l'ajuda del llibre "EL CAOS: UNA EXPLICACIÓ A LA TEORIA" de Peter Smith. Quan tingui aquesta part del tot acabada, penjaré el que serà l'índex provisional fins ara.

Per últim, aquest cap de setmana he seleccionat la llista de llibres que m'interessarà buscar en la sortida a la biblioteca de la UAB del dia dilluns 30, en la qual s'inclouen els següents: 

· PRIGOGINE, Ilya, Las leyes del caos.
· STEWART, Ian, ¿Juega Dios a los dados?
· LEÓN, Manuel de, Las matemáticas y la física del caos.
· SARDAR, Ziauddin, Caos para todos.
· SANTOS, Javier, Orden en el caos: el mundo de los rompecabezas matemáticos: puzzles de movimientos secuenciales.
· SHELDRAKE, Rupert, Caos, creatividad y conciencia cósmica.
· MARTÍN, Miguel Ángel, Iniciación en el caos: sistemas dinámicos.
· RUELLE, David, Azar y caos.
· GLEICK, James, Caos: la creación de una ciencia.
· PRIGOGINE, Ilya, ¿Tan sólo una ilusión? Una exploración del caos al orden.

I això és tot per avui! D'aquí uns dies tornaré per continuar amb el seguiment del treball i els nous resultats obtinguts.


"La vida es un delicado equilibrio impredecible."

Jorge Bucay
martes, 17 de septiembre de 2013

Introducció

Hola! 

El meu nom és Juan Vigueras Díaz, sóc alumne de segon de batxillerat de l'Institut Sabadell, i en aquest blog faré un seguiment al llarg del procediment de creació del meu treball de recerca.


El tema escollit, tal com diu el títol de la pàgina, és la "Teoria del Caos". El motiu pel qual vaig escollir-lo va ser l'interés per tractar un tema tan nou com interessant, ja que s'oposa a tots els models que la física havia establert fins ara.


És cert que, en contra del que pensàven els científics actuals, hi ha fets a l'univers que no podem controlar?


Vivim la nostra vida dins d'una bombolla de caos?


Què és allò que realment podem predir i controlar, i què no?


Hi ha diferència entre un fet aleatori i un de caòtic?


Aquestes són algunes de les preguntes que m'agradaria intentar respondre, a partir d'uns petits experiments i d'un seguit d'observacions a partir de la part teòrica del treball.


La tutora encarregada de controlar la meva activitat serà Maite Pariente


Benvinguts al blog, espero que la vostra estància sigui agradable.
"Bendito sea el Caos, porque es síntoma de libertad."
Enrique Tierno Galván